Hakkımızda

05 Ocak 2012 tarihinde İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu adıyla kurulmuş olan yüksekokulumuz bünyesinde Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Yüksekokulumuzun ismi üniversitemiz senatosunun kararı ile 2015 yılında Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünde Aşçılık, İkram Hizmetleri ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programları mevcuttur. Aşçılık, İkram Hizmetleri ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programları normal öğretimde öğrenci kabul etmektedir.

Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümünde ise, Turizm ve Seyahat Hizmetleri,Turist Rehberliği, Turizm Animasyonu programları mevcuttur. Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programına hali hazırda öğrenci kabul edilmemektedir. Turist Rehberliği ve Turizm Animasyonu programları  normal öğretimde  öğrenci kabul etmektedir.
2012 yılında 4 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı,1 mutfak atölyesi bulunan ana binasında eğitime başlanan yüksekokulumuz, 2016 yılında kampus dahilindeki uygulama otelinin faaliyete geçirilmesi ile oldukça büyümüştür. Günümüzde 6 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 mutfak atölyesi, 120 kişilik konferans salonu, 100 kişilik yemekhane,  kafeterya, okuma salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve  73 odalı uygulama oteli ile eğitim ve öğretime devam etmektedir.