Staj ve Mezuniyet Sonrası İstihdam İmkanları

Aşçılık programın öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında, yiyecek içecek işletmeleri, zincir restoranlar, ağırlama sektörü, turistik tesisler, gıda fabrikaları, catering firmaları ve özel veya resmi kurumların mutfaklarında istihdam imkanı bulabilmektedir.

İkram Hizmetleri  programından mezun olan öğrencilerimizin Konaklama işletmelerinde; yiyecek-içecek müdürü, restoran şefi, garson, restoran müdürü,  bar müdürü, barmen,  bar şefi olarak, Catering firmalarında; yönetici, operasyon sorumlusu, üretim sorumlusu olarak çalışabilirler. Turizm Bakanlığının çeşitli kademelerinde, kamuya ait turistik tesislerde, hava yolları, charter şirketleri, denizcilik ve kruvaziyer işletmelerinde istihdam edilmektedir.

Turist Rehberliği programından mezun olan öğrencilerimiz, Turist Rehberi Çalışma Kartı almanın diğer koşullarını da gerçekleştirdiğinde yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilecek turlarda Profesyonel Turist Rehberi olarak çalışma olanaklarına sahiptir. Turist rehberliği programı mezunları, mevzuatta belirtilen TUREB bölge gezilerini ve dil şartlarını tamamladığı zaman ruhsatlı turist rehberi olmak üzere başvurabilir. Ayrıca ruhsat almasalar da turizm sektöründe operasyon düzenleyebilecek, tur liderliği yapacak, otellerde çeşitli pozisyonlarda çalışabilecek alt yapıya sahip olmaktadırlar.

Turizm Animasyonu programı öğrencilerimiz, Animatör olarak mezun olacaklardır. Turistik işletmelerde rekreatif faaliyetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan rekreasyon liderleri ve turizm animatörleri olarak çalışabileceklerdir. Periyodik olarak açılan kurslara katılım sağladıklarında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik kamplarında kamp lideri olarak görev alabilirler. Yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli rekreasyon kamplarında gerekli mesleki yeterlilikleri sağladıkları takdirde görev alabilirler. Bu programdan öğrencilerimiz turistik işletmelerin yanı sıra, turizm rekreasyonu çalışmalarının yapıldığı, gençlik kamplarında, sportif, sanatsal ve kültürel aktivitelerin yürütüldüğü animasyon şirketlerinde, çocuk kulüplerinde ve anaokullarında meslek stajlarını yerlerine getirebilirler.

Turizm ve Otel İşletmeciliği programından mezun olan öğrencilerimiz, otel, motel, tatil köyü, seyahat acentesi, gibi konaklama işletmelerinde restoran, bar, eğlence merkezleri gibi yiyecek--içecek işletmelerinde, seyahat acentesi, tur operatörü gibi içecek işletmelerinde, seyahat acentesi, tur operatörü gibi seyahat işletmelerinde değişik pozisyonlarda görev alabilirler. Özel sektör kuruluşları haricinde Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve özel sektör kuruluşları haricinde Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev alabilmektedirler. Yabancı dil ve yeterli meslek bilgisine sahip olan mezun öğrenciler, hızla gelişen ve globalleşen sektörde yurt dışında da çalışma olanağı bulmaktadır.